Smykkepleje og materialer

 

Smykkepleje

Generelt:
Alle smykker kan med tiden blive lidt mørke og kedelige at se på, og trænger derfor til at blive frisket lidt op.
Det kan gøres ved at lave en mild sæbeopløsning og bruge en blød børste til at rense med. Undgå dog, at eventuelle perler kommer i kontakt med opløsningen, da de ikke har så godt af det. Skyl med rent vand og aftør med en blød fnugfri klud.
Det er også muligt, at bruge guld- eller sølvrenseprodukter (se brugsanvisningen på de enkelte produkter).

Husk, ikke at gnubbe alt for hårdt på forgyldte/forsølvede produkter, da du kan risikere, at fjerne forgyldningen/forsølvningen.

Vær opmærksom på, at forgyldte sterlingsølvsmykker kan miste forgyldningen over tid. Man anbefaler derfor, at øreringene ikke bæres i bad og mens man sover, da dette slider meget på dem.

Vedr. messing:
Ved smykker med messingvedhæng skal man være opmærksom på, at messing efterhånden "løber an" og bliver ret kedeligt at se på med
tiden. Det er dog relativt simpelt, at rense det op igen, så det atter skinner og ser flot ud.
Der kan bruges et messingpudsemiddel (se brugsanvisningen på produktet), eller man kan benytte denne opskrift:
    ½ teskefuld citronsyre (kan bl.a. købes i Matas for en meget beskeden sum)
    3 dl. kogende vand
   
1-2 dråber opvaskemiddel
    Ovenstående blandes, og messingsmykkedelen sænkes ned i væsken i ca. 1 minut. Der skylles efter med rent vand, og tørres efter med en
    fnugfri blød klud. Man kan også bruge blandingen på en klud til afrensning.
    Husk, at resten af smykket IKKE kommer i kontakt med blandingen - kun messingvedhænget.

Perler:
Perler er følsomme overfor fedt, snavs og dufte - hvorfor man helst skal undgå at tage parfume på de steder man bærer perler.


Materialer

Udgangspunktet for denne smykkekollektion har været, at skabe smukke smykker i gode materialer - men også til en fornuftig pris, så alle vi hverdags prinsesser kan være med.
Her nedenfor kan du se, hvilke materialer der anvendes til smykkekollektionen ved Prinsesse For en Dag.

Guld smykker:

Sølv smykker:

Perler, Cloisonne , glasperler og krystaller:

Produktleverandørerne garanterer alle, at alle produkterne er 100% allergi- og nikkelfri, og der er taget nikkeltest ved apotekets testsæt.
Som udgangspunkt er ædle produkter (ægte sølv og guld) det sundhedsmæssige optimale valg , men pris og kvalitet hænger naturligvis sammen, og det kan blive ret bekosteligt med lange kæder i rent guld. Er du meget følsom/allergisk overfor ikke-ædle produkter, eller har du bare et ønske om at få et af smykkerne fremstillet udelukkende i ædle metaller, lader det sig sagtens gøre mod merpris - bare send mig en mail herom.
Ønsker du at vide helt specielt, hvilke materialer det smykke du er interesseret i, består af, er du velkommen til at skrive til mig.